Khamis, Februari 2

yok mampir cafe

Salam 1 Malaysia..

korang tau tak maksud YOK MAMPIR?? sape tau sila angkat tangan!! ada tak?? cam orang dengar je kan.. ape daaa.. yok mampir tu dalam bahasa JAWA ya.. maksudnya.. JOM SINGGAH.. tapi aku tak tau la.. owner dia ni jawa ke ape.. lokasinya memang dalam kawasan perkampungan orang jawa.. perkampungan?? betul ke ayat aku ni.. masyarakat kat kampung tu majoritinya jawa.. ha.. tu la maksud aku.. aiyoo.. BM dapat bape la masa SPM erk.. teruk betui.. 

di 1 malam aku dan geng berjimba telah menuju ke YOK MAMPIR CAFE.. lokasi berjimba kami kali ini di jalan Shahpadu, Klang, Selangor..kat sini ada macam-macam menu makanan dan juga minuman.. ada makanan biasa.. yang goreng-goreng, panas-panas dan juga western food tau! ha.. jangan terkejut, walaupun nama kedainya bahasa jawa.. macam-macam ada.. tapi kami tak makan western food pada kali ni.. kami makan kuetiaw goreng kerang, soto dan kentang goreng.. air epal asam boi & air kedondong asam boi.. memang mabeles ar!! cukup serba serbinya.. masham manisnya.. KICK!!

soto.. kuetiaw kerang.. kentang goreng.. 
kedondong asam boi.. epal asam boi.. MABELES!!

4 ulasan:

LiNda berkata...

awak..macam sedap je linda tengok soto tu..hehe..:)

cheqna berkata...

sedapnyer.....

nana nera berkata...

saya dh angkat tgn...nmpk x tgn saya...heheheee....

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

linda : soto tu x rasa sbb dh kenyang makan kuetiaw.. hehehe..

cheqna : sedap!! meh la try..

nana nera : mane².. x nampak pun.. hehehehe