Rabu, Februari 1

lagi..lagi.. TUTTI FRUTTI

Salam 1 Malaysia..

tekak kalau tengah meragam.. suka makan yang sejuk-sejuk.. selalunya eskem la menjadi sasaran.. tak kira perisa coklat, vanila atau strawberi.. tapi kali ni tekak demand sikit.. nak makan TUTTI FRUTTI.. sekali ada plak orang melayan, sebab dia pun nak makan juga.. ape lagi.. menterjah lah kami ke tutti frutti seksyen 7 jumaat lepas.. TQ mak yong sudi melayan.. agenda utama nak ke jakel.. mak yong nak beli kain cotton untuk sarung bantal baby dia.. tapi corak kain cotton tiada yang menawan hati mak yong.. lastly kami menerjah tutti frutti..

deco dalam tutti frutti ni simple tapi menarik!
warna warni..
ini kali ketiga menerjah tutti frutti.. pas tu suka-suka nak pilih mangkuk ea.. mula-mula pegi, cam ala-ala malu.. pakai mangkuk hijau.. lokasi di Setia Alam.. second time pegi, pakai mangkuk oren.. lokasi di Bukit Tinggi.. kali ketiga, ambik kaler pink! lokasi di Shah Alam Seksyen 7.. dengan harga yang berbeza.. menekan sesuka rasa.. AMEKAW!! berbelas ringgit kene.. tapi.. nyumi!!! sejuk je tekak ni.. macam-macam perisa ada.. antaranya berry raspberry.. strawbery.. pomegranate.. passion fruit dan lain-lain.. cuba jangan tak cuba..

macam macam ADA!!
pink.. hijau.. oren..

15 ulasan:

LiNda berkata...

sedapnye..linda tengah demam ni.Tapi teringin nak makan kek secret recipe..:(

Aine Ainun berkata...

saya x penah lagi makan...hehe ciankan=)

cheqna berkata...

cheqna belum pernah mencuba=)

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

linda : secret recipe?? hehehe.. makan kek durian.. shedap kot..

aine : try le.. cam eskem.. tak muak..

cheqna : cube sekali nak lagi.. =)

nana nera berkata...

nani..aku dh penah try..mmg mabeles..rege pon mabeles gak...

Arjuna Sakura berkata...

Ehmm memang betul, sekali cuba pasti nak lagi

Masya berkata...

LAMA TAK MAKAN.. SAPE NAK BAWAK NI.. SUKE.. SEDAPP SANGAT...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

Ila tak penah mkn lg..bila tah nk pg

HalaTuju berkata...

huhu bestnye..nak2 lg org banje..hihi

epaa chenta berkata...

haihhh; macam best je. xpenah smpat nk tryy =='

Cho Zila berkata...

akak lama dah tak gi.. tapi sbb adik sepupu keje sini kadang2 kalau gi rumah dia dapatler makan....
akak 1st time try bendani masa baru2 dia bukak kedai ni, budak kejetu terpaksa kejar orang nak suruh rasa... akak rasa lepaihtu sedap terus masuk kedai dia.. tapi masatu fikir lakuker kedai ni sebab kat kedaitu family akakjer... tapi tengok dia punya back up memang kuatkan anak NAZA tu yang kedai lenggang berbulan2pun mampu lagi kot.. tapi sekarang kedai dia kat IOItu punyaler ramai orang....

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

nana nera : ambik yg mane suka je..

arjuna : bile nak belanje?? hikhik

masya : sape nak bawa?? alamak..

ila : cube la ari cuti weekend ni..

halatuju : org belanje memang shedap kan.. hehehe

epaa : cecube..

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

cho zila : tu la kak.. kadang2 tgk kedai tu cam x de orang je.. tapi masih mampu bertahan kan..

Ibu Lala berkata...

sedapnye. Dah lama tak pegi TF ni. Hari tu dotter ada request. Tapi senyap cam tue je. Agaknya dah lupa kut ataupun takut mamanye tak nak bawak kalau request pun. Time poket tgh sesak sape nak pg kan...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

@Ibu Lala tu la kak.. lau poket nipis, mmg x berani nak jejak.. paling² sikit ambik kompom 10 hengget ke atas.. hehehe.. sedap je menekan benda alah tu.. =)