Ahad, Mac 4

RANUM.. harum..

Salam 1 Malaysia..

masa cuti ari rabu tu, lepas balik cuci mata singgah beli buah mangga.. penjual tu kata LILIMAS.. aku try cari kat google.. tak jumpa plak.. ntah ape nama sebenarnya mangga ni.. yang tau bile bab-bab mangga ni, kompom dari SIAM.. sane memang betul terkenal ngan buah-buahan kan.. lebih-lebih lagi mangga.. memang thumbs up la.. manis.. harum.. ranum.. semua ada.. senang cakap, mangga siam best!


mahal gak rege mangga ni.. sekilo 7 hengget.. 5 biji aku beli 2 kilo lebih sikit.. mantop tak?? penjual kate RM14.70.. sekali aku tanya balik bape ringgit, cepat je dia cakap.. 14 ringgit dah la.. ahakss!! murah rezeki.. Alhamdulillah.. malamnya kupas 3 biji, rasanya lemak-lemak manis buah.. sedap dan sesuai untuk semua golongan.. kalau kat kedai buah, mangga ni dia ikat dan gantung.. time nak beli dia gunting tangkai dia.. menggoda je bile tengok buah tu tergantung-gantung.. tu yang tergoda.. tak sempat nak snap pict buah mangga dah potong.. selamat di NGAP!!




4 ulasan:

kayna berkata...

sedappnyaaa/..

puan nadia berkata...

terliur tgk ini pelam.mau juga!!!!

AdaM Hawa berkata...

@kayna sedap!! x manis sangat.. manis buah..

AdaM Hawa berkata...

@puan nadia kat umah ada sebiji lg.. hehehe