Rabu, Mac 7

ARAB lagi??

Salam 1 Malaysia..

atas permintaan kawan bergaduh.. kawan berjimba.. kawan bujang a.k.a single mingle ku.. teringin makan NASI ARAB.. adehhh.. pulak tetibe nak makan nasi arab.. dek kerana kawan aku tak de sape nak masakkan dan dia pun malas nak masak sebab tinggal sorang-sorang.. ibu dia pegi umrah, maka aku bersetuju.. memandangkan cuaca yang agak panas pada hari ahad lepas, kami pergi makan nasi arab dekat-dekat kawasan sini je.. malas nak menerjah ke Shah Alam.. lagi pun tak penah makan kat tempat yang kami akan menerjah ni.. kami menerjah RESTORAN HANNOON AL ARAB.. kene pandai cakap arab la pas ni.. dah makan nasi arab.. ahaks!!!


masuk kedai ni nampak eksklusif je.. kawan aku dah bisik.. "oit! cam mahal je tempat ni dia caj".. aku sengih je la.. sebab aku pun tatau.. mahal ke murah kat sini.. makan kat Shah Alam tu, biasa je la regenya.. belek-belek menu.. akhirnya kami decide menu ni.. zassss!!!

menu dak 2 orang.. same.. sepinggan RM16 x 2
aku punya!! kambing lagi.. RM16 sepinggan
air yang same untuk kami bertiga.. RM5 1 gelas wooo x 3
bagi aku lagi sedap nasi arab kat Shah Alam.. nasi dia lagi lembut.. dah janji dengan dia orang.. next time nasi arab shah alam.. time budak-budak uitm ngan unisel cuti mid sem ke.. 3 orang makan RM63.. hambek kooo.. mahal!! sewa kedai tu kot yang menyebabkan mahal.. sesekali tak pe.. kerap?? kopak.. moh layan deco kedai tu serba sedikit.. ada SHISHA.. 

14 ulasan:

Cho Zila berkata...

seronoknyer makan yerkl... nasi arab shah alamtu kat mananyer...
akak kalau nasi arab idakler gemo beno tapi kalau sekali2 bolehler...

Saya Disini berkata...

sedpnye..panjang2 nasi die kan

cheqna berkata...

pernah try tapi tak leh nak telan..
x sesuai ngan tekak cheqna kot =)

Kamsiah berkata...

salam
tgk pic time tgh lapar ni...betul2 menyeksa tekak la..:)

AdaM Hawa berkata...

@Cho Zila kat area unisel ada kak.. unisel shah alam..

AdaM Hawa berkata...

@Saya Disini yup.. bonda sangat suka makan..

AdaM Hawa berkata...

@cheqna hehehe.. ni pun melayan kerenah kawan.. ;)

AdaM Hawa berkata...

@Kamsiah alamak!! sory kak.. hehehe.. buat lapo erk..

puan nadia berkata...

bile amu ajak saye makan ansi arab nie??:D

AdaM Hawa berkata...

@puan nadia bile2 pun boleh!! bile?? hehehe

Masya berkata...

wowww..... macam best jer...

shahrazali berkata...

kt shah alam biasa kt mane mkn arab2 ni???

klu dtg shah alam,,jmput2 la kami yg kt shah alam gk ni...belanja2 ker..maklum la..student lg kan..hahaha....

AdaM Hawa berkata...

@Masya sesekali kita pegi nak??

AdaM Hawa berkata...

@shahrazali dkt unisel tu..
boleh je.. haloo haloo la.. hehehe