Khamis, Mac 29

mungkin telah LAMA..

Salam 1 Malaysia..

hari kedua berkursus.. hari ini sudah 4 hari berkursus untuk tahun ini.. ada 3 hari hari untuk menjadikan 7 hari.. hope 3 hari tu di luar kawasan pejabat.. ala-ala nak mencuci mata la.. asik kursus kat pejabat je kan.. sesekali mau tengok pemandangan luar.. dan sangat berharap nama cheq tersenarai dalam kursus TEAM BUILDING yang dirancang hujung bulan April.. kalau tersenarai, maka cukup la 7 hari.. pekeliling yang sentiasa berubah-ubah.. maka saya yang menurut perintah harus mengikut arahan dari semasa ke semasa.. target aku.. sebelum bulan 6 dah cukup kursus 7 hari.. bukan ape, bile dah masuk bulan 7, banyak keje urgent.. kang tak dapat nak pergi kursus.. tu yang tak syok tu..

ahad lepas aku pegi MAXIS CENTRE.. atas urusan sim card aku tu.. dan seperti yang aku jangka.. sim card yang bermasalah.. bukan HP aku.. sebab aku dah test, tukar sim card lain boleh buat call & mesej.. ding dong ding dong.. adalah dalam 20 minit berurusan di maxis centre.. bagi kad pengenalan.. isi borang.. bayar RM10.. dapatlah sim card baru..

sudah hampir 7 tahun rasanya..
aku siap tanya dengan orang kat maxis centre tu.. nape tetibe sim card aku rosak.. orang tu tak boleh jawap.. senyum je.. maka aku pun buat kesimpulan.. dah lama sangat kot sim card ni.. suka ati je buat jawapan..

berwajah baru.. cantik la plak..
maka dengan ini, tiada masalah lagi HP dan talian.. kunun hari tu merajuk hati la dengan maxis.. nak tuka nombor.. tapi bile memikirkan urusan kerja.. cancel.. pakai je la nombor yang ado ni.. abis cite..

nota blog : last day kursus S.P.I.E.S. 
BW agak lewat sikit untuk hari ni.. InsyaAllah..

12 ulasan:

Saya Disini berkata...

biasa la tu..simkad dh tua..mcam2 ragam la..hehe

LiNda berkata...

oh..bz berkursus ye dia. Hehe, lame sgt gune pon leh jadi problem kan..

CtAyue berkata...

oo simcaard rupenye problem.hehe.. sy punye ni pun lama gak nih..tp nt kalau jd cm ni g maxis centre jelah erk sbb syg kt number tu lah.hehe..

Cik FaRiZaM berkata...

sy nye ada ni, tp jrg topup n di abaikan...mcm nk ttp tp syg sbb no cantik

Cik FaRiZaM berkata...

sy syg no sy ni..tp jrg gune dia...dulu ada business skrang dah malas sikit...hehe

rieda_ffya berkata...

cantik sim baru...sy pn nk penuhkan kursus 7 hari setahun ni...amik awal2 ...snang skit..

Aine Ainun berkata...

Eh lebih kurang sama umur simcard kita, sy nk masuk 8taun, sy blum tukar lg, myb pasni akan mengalaminya juga..ehehehee

cheqna berkata...

lama sangat dah tu =)

LYAfrina berkata...

lya pnh knamcm ni...tp fain mcgyver... dia ambik pemadam..pastu dia rubber kat ats cip simkad tu..y loga,,..sbb kdg2 kat situ cam kotor n calar..jd promlem gak simkad

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

wah... is baru sehari ja berkursus... baru keja afta cuti bersalin... ada lagi 6 hari nak kena carik... hhuhuhu

shahrazali berkata...

benda dah lama kena la tukar kn...hehe....

AdaM Hawa berkata...

alhamdulillah.. semuanya selesai..