Khamis, Mac 22

malang tidak BERBAU..

Salam 1 Malaysia..

malang tidak berbau.. musibah datang tanpa dipinta.. datang untuk menguji.. redha dengan ujianNYA.. tapi mungkin juga kejadian berlaku disebabkan oleh kecuaian.. hal terjadi sewaktu adindaku pulang dari kerja.. di laluan motor federal highway di shah alam.. 20/03/2012 jam 5.40petang.. 

Syukur Alhamdulillah.. adinda hanya cedera di kaki.. motor rosak sikit kat bahagian kiri.. berlaku sedikit pergeselan diantara motor adinda dengan sebuah motor pemandu motor yang lain.. orang yang terlibat telah meletakkan motor di tepi bahu jalan tanpa sebab.. mencari sesuatu di bawah pokok.. ntah apa yang dicari, adinda tak pasti.. mungkin juga adinda yang memandu tanpa berhati-hati.. kejadian spontan.. dan pastinya lepas kejadian menjadi BLUR..

nasib la bangchik & angah keje kat shah alam.. terus call dia orang minta tolong.. risau gak coz adindaku itu pempuan.. kang jadi ape-ape aku menyesal tak sudah.. dah la dah petang masa tu.. doa banyak-banyak tiada apa-apa yang teruk berlaku.. bonda jangan cakap la.. riak wajahnya dah menunjukkan kerisauan.. aku cuba tenangkan bonda.. "jangan risau.. ayu ok.." tu je la yang mampu aku katakan..

semuanya selesai dalam pukul 8.30 malam.. aku dan bonda tertunggu-tunggu pesakit di rumah.. tak juga sampai.. nasib la ramai yang sudi menolong.. jasa baik kalian amat dihargai.. motor tu aku tak tengok lagi sebab masih kat shah alam.. harap tak teruk mane.. pas ni adindaku.. berhati-hati memandu ya.. kali ni dah 3 kali kamu kemalangan.. harap lepas ni lebih berhati-hati.. MC 3 hari.. next week baru keje.. baru je sebulan keje.. dah MC 3 hari.. harap tiada apa-apa tindakan.. zoom in!! ( sape-sape yang tak nak tengok.. sila klik X.. ngeri..)


pedihnya.. hanya dia yang tau..

kesian adindaku.. tak sampai hati semalam nak tengok luka dia.. berkerut-kerut muka dia menahan sakit.. nasib la doktor ke nurse semalam dah suntik bahu dia.. pagi semalam risau dia demam je.. nasib tak demam.. moga cepat sembuh adindaku.. postpone lagi la gamaknya nak tengok cite 7 PETALA CINTA..


nota blog : hari ni dan esok kursus Fail Meja.. maaf lau tak sempat melawat rumah kawan-kawan.. ada masa, akan menziarah ke rumah anda..

8 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

Oh ho...semoga adinda kamu cepat sembuh ye..

Masya berkata...

kesiannya semoga ayu cepat sembuhhh

Saya Disini berkata...

isk..takut tngknye..cpt2 sembuh

SYANI berkata...

Teruk juga kulit tu terkoyak ek..

cheqna berkata...

semoga cepat sembuh...
serung cheqna tengok
err serung tu macam takut r

Aine Ainun berkata...

Uwaa.....takutnya...
Smga cpat sembuh

CtAyue berkata...

semoga adik kamu cepat sembuh yer.. takut tgk luka tu..pedih tu nak tahan sampai baik betul kan..

AdaM Hawa berkata...

terima kasih semua.. doakan adik sy cepat sembuh..