Jumaat, Mac 2

mengIDAM ke ape??

Salam 1 Malaysia..

minggu ni minggu agak lara.. mood sepeti melayang-layang ke angkasa je.. tatau kenapa.. melayan tenet pun cam slow je.. buat keje yang wajib.. yang sunat-sunat semua buat derk je.. haisshhh!! PARAH betul la.. selasa lepas ikut mak yong pegi TESCO.. cari bengkung.. al maklum, dah dekat dah due nya.. dah 37 minggu.. sementara tunggu dia pilih bengkung, aku merayau-rayau kat tesco.. nampak plak orang jual kerepek, asam, sotong kering, gula-gula dan macam-macam.. hati plak nak ke situ.. pusing-pusing.. tengok ape yang sedap.. kot ada gula-gula udang.. HAMPA.. tak de.. nasib baik ada kat giant.. dah jumpa.. entry yang lepas.. sekali pusing-pusing rembat 2 jenis asam.. rupe hampir sama.. rasa lain sikit.. yang penting, tak terlalu masam.. 

ni la rupe asam yang telah ku rembat..
2 jenis hampir 10 hengget tu.. haishh!!
mengidam ke ape?? mane bisa mengidam dong.. single mingle.. ahakss!! asik makan gula-gula time mengantuk kat opis, kali ni tuka selera.. asam.. tak leh amalkan selalu coz kang kene makan ubat 1 week non stop.. ni la.. DEGIL!! layankan sangat tekak tu.. kang sakit.. sahih.. padan muka.. SESEKALI tak pe.. (pujuk hati & diri).. ;-)


[nota : mak yong dah masuk spital pagi ni.. kawan-kawan doakan kawan saya tu selamat melahirkan cahaya mata yang kedua ya.. ]

7 ulasan:

Spudin berkata...

i like makan asam ..hehe ...tp takut gak benok pale otok nanti

ciksukaberangan berkata...

asam~ saya suka yang prune tu.. sedap ^^ moga mak yong awak selamat melahirkan anaknya yang kedua ^_^ amin :D

AdaM Hawa berkata...

@Spudin jgn makan banyak² sgt.. hehehe

AdaM Hawa berkata...

@ciksukaberangan AMIN.. tapi masih lagi belum ada perkhabaran darinya ketika ini..

puan nadia berkata...

sedap tol asam tue....tp tekak mau makan lgla gule2 udang tue..sedap ma....

YaYaNsMuM berkata...

Mmg layan makan asam sekali sekala.hehehe...*sambil type, smbil telan air liur* ekeke

CtAyue berkata...

suke asam tu.. nak skit