Khamis, Mac 1

murtabak RAJA

Salam 1 Malaysia..

Selamat pagi semua!! selamat pagi Malaysia!! sarapan ape pagi ni?? hari ni sarapan MURTABAK RAJA.. ya.. jauh datangnya dari pantai timur.. dan aku boleh makan bile kawan kat opis ni balik Kelantan.. kalau tidak, tak merasa la aku.. selalu kirim kat dia je kalau dia balik Kelantan.. kalau tak murtabak raja, kirim serunding ayam or daging.. tu la benda yang aku akan kirim bile dia balik Kelantan.. 

MURTABAK RAJA : AYAM!! yummy!!
murtabak raja sangat popular di sane.. 1 keping regenya.. RM12 ya kawan-kawan.. tebal.. selalunya kalau sekeping ni 1 family boleh makan.. family aku yang dok kat umah bonda tu ada 5 orang.. cukup la sekeping ni.. tebal dan besa gak.. potong-potong, makan same-same..

ni sebelum di panaskan.. kuar dari peti ais..
panaskan murtabak raja ni cam masak lempeng or roti canai.. tak yah letak minyak pun tak pe.. senang kan.. bonda ngan adik beradik yang lain pun suka.. makanya memang kerap aku kirim..

sila abaikan rupe kuali tu..
sesi panaskan murtabak raja..
sape yang belum cube.. sila la cube.. SEDAP hingga menjilat jari.. ahaksss!!



12 ulasan:

@e_da berkata...

oooh baru teringat saya ada sekeping juga dlm peti ais tak gireng lg.. heheh hubby yg beli.. tq ingatkan sy.. heheh

LiNda berkata...

linda tak pernah tau pun kewujudan murtabak raja ni di malaysia..hihi..boleh try ni cam sodap je..:)

AdaM Hawa berkata...

@@e_da hehehe.. tu boleh buat sarapan pagi esok mama mika..

AdaM Hawa berkata...

@LiNda cecube.. sedap!! cam murtabak biasa gak.. cume dia tebal..

Cho Zila berkata...

akak pernah gak cuba.,.memang sedapler dan berbaloi gak kot harganyertu...
sebab kalu gi kedai mamakpn tak der yang sedapnyer...
teringat murtabak sedap zaman dulu masa kat kampung .. tapi haritu balik dah tak sedappun.. tukang masak dah lain kot..

hanniKASIM berkata...

Weeeee...murtabak raja...my mouth watering already...yummy

Rumah Kuning berkata...

saya masukkan je dlm microwave. senang....hehehe

AdaM Hawa berkata...

@Cho Zila teringat-ingat ni kak.. hehehe

AdaM Hawa berkata...

sape yang belum cube.. baik cube.. hehehe

tikah berkata...

wahhh...besar nyerr...sedap je nmpk...

AdaM Hawa berkata...

@tikah memang shedap tau tikah.. cube la..

razak yaakob berkata...

Kalau dok area kuala lumpur boleh pegi medan mara. Ada jual kat situ.. maklumat lanjut lawati www.murtabakrajaon9.blogspot.com