Jumaat, Mac 16

HULURKAN sedikit BANTUAN..

Salam 1 Malaysia..

pagi ni terpandang di HOME FB.. kisah adik Shikin.. hati menjadi sayu bile membaca.. berat mata memandang.. berat lagi bahu memikul.. itu ungkapan yang boleh aku katakan.. mungkin dengan sedikit sumbangan kita dapat meringankan beban keluarga Shikin..



sumber : Facebook

Assalamualaikum... Mohon rakan-rakan yang berkemampuan memberi sedikit sumbangan kepada adik shikin (seperti dalam gambar)

Sedikit sejarah, adik shikin dilahirkan normal, tetapi pd umur dia 7 hari kena demam panas, terus sarafnya rosak. Dia sekarang berumur 3 tahun, sudah 40 kali menjalani pembedahan, tak boleh makan, tak boleh nangis, dan matanya tidak nampak. Sebab banyak sarafnya sudah rosak. Dalam kepalanya penuh dgn tiub2 yg ditanam. Dia juga selalu kena sawan.

Marilah kita bersyukur dgn nikmat allah, walaupun kita kadang2 meniaga turun naik, kerja tak seronok. Ada lagi insan yg kurang bernasib baik.

Ayahnya hanya seorang despatch, ibunya terpaksa berhenti kerja demi menjaga anak kecil ini. Biasanya kita hanya lihat di dada2 akhbar, kisah begini. Hari ini sy bawak kan anda secara life.

Semoga derma tuan2 semua akan diterima utk saham akhirat kelak. Insya allah....

Ini number Maybank ibunya 112102087656 - Syarifah Salwa

Ini number phone ibunya : 012 2828312

Semoga hari jumaat kita beroleh berkat.

p/s: tiada wang ringgit kalau dapat share post ni pun dah cukup.

5 ulasan:

Aine Ainun berkata...

Ya Allah..berpuluh kali pembedahan??


Betapa bersyukur rasanya dgn kesihatan yang Allah kurniakan pd AA.

Simpati, Insyaallah, akan cuba menyumbang dgn kemampuan AA..

cheqna berkata...

allahuakbar
semoga Allah mempermudahkan segalanya buat adik
cheqna tak leh tengok lama2 sedih sangat..

Aine Ainun berkata...

awak saya sharing cerita ye...=)

-tikah- berkata...

semoga keluarga ni terus kuat..

cweet pinky berkata...

sayunyerr , smoga ALLAH s.w.t memberikan mereka kekuatan insyaALLAH