Khamis, Januari 26

sepetang di TANJUNG HARAPAN

Salam 1 Malaysia..

destinasi di petang hari tanpa di rancang.. TANJUNG HARAPAN.. apa aktiviti di sana?? melihat kapal yang membawa kontena.. burung yang bebas berterbangan.. kanak-kanak bermain di gigi air.. aktiviti memancing.. kami?? bersantai dengan tiupan angin laut dan menyaksikan matahari terbenam..

pelbagai aktiviti di Tanjung Harapan..
sambil menanti matahari terbenam.. perut terasa lapar.. tak sah dalam aktiviti berjimba kami tidak dipenuhi dengan acara MAKAN!! apa pun tak boleh!! kami order.. tauhu bakar.. (kangkung plus sotong) dan air buah-buahan.. laici.. tembikai laici.. 3 orang makan tauhu bakar.. 3 gelas air buah.. RM23 ya kawan-kawan.. leh tahan gak erk.. 3 1/2 bintang sajo.. JOM!!

Menu & aksi kami..
dan tidak dilupakan.. saat yang indah di waktu itu.. matahari terbenam.. tapi kami tak tengok hingga matahari melabuhkan cahaya.. jam 7.00 malam kami bergerak pulang..

Matahari mula berlabuh.. bersama burung yang bebas berterbangan..

9 ulasan:

cheqna berkata...

boleh tahan jugak erk regenya

Cho Zila berkata...

teringin nak gi tanjung harapanni tapi takder harapan nak gi sebab husband tak nak gi..
best gakkan... tengok laut..paling best tak tau kenapa...

Masya berkata...

alangkah indahnya dikala senja itu...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

cheqna : tu la pasal.. leh tahan.. makan x seberapa.. hehehe

cho zila : meh la datang ke tanjung harapan.. petang hari.. tengok kapal kargo..

masya : sayu je saat itu..

LYAfrina berkata...

nmpak mdamaikan sungguh,... mmg cun sgt view situ... klo lya..msti nk posing puas2 kat tmpat cntik g2.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila rasa mcm mahal je harga tue...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

lyafrina : ramai sangat pengunjung time tu.. cuti public kan..

ila : tu la pasal.. tauhu bakar tu sepinggan 4.50.. huhuhu.. mahai..

Kakzakie berkata...

Kakak belum pernah sampai tempat ini. Nampak sangat mendamaikan...

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

kakzakie: tempat ni yang sonoknya kanak-kanak.. leh naik replika kapal.. cam kita ni.. layan angin laut.. leh makan.. hehehe.. try la dtg sini kak.. tapi lau lewat petang sikit.. ada la warga nepal jalan beramai².. dia orang keje kat gudang² kat area situ..