Khamis, Januari 19

pelangi kasih.. JANGAN KETINGGALAN!!

Salam 1 Malaysia..

berakhir sudah BUNGA APRIL.. tak berapa nak mengikuti cerita ni.. yang selalu tengok kat rumah tidak lain tidak bukan.. bonda.. kadang-kadang siap bergaduh (gaduh-gaduh manje) dengan adik lelaki.. adik lelaki nak tengok bola, cite omputih.. bonda nak tengok bunga april.. aku cam biasa la.. lau dah solat isyak memang tak kuar bilik dah.. =) sebagai memenuhi slot samarinda tv3 menggantikan bunga april, bermula malam ini akan ditayangkan dram PELANGI KASIH.. 

Membariskan pelakon-pelakon handalan seperti Nabila Huda, Puteri Sarah, Beto Kushairy, Johan Ariff Asa’ri, Wati Sadali, Fathil Dani, Abu Bakar Juah dan ramai lagi, drama bersiri 25 episod ini mendapat sentuhan kreatif daripada sutradara Mohamed Feroz Kader dan penulis skrip Zahirah Hassan. JOM! baca sinopsis cite ni..

Mengisahkan persahabatan erat antara Sofea (Nabila Huda), Azlin (Puteri Sarah) dan Zafrul (Beto Kushairy), Sofea berkawan rapat dengan Azlin sejak zaman persekolahan walaupun berasal dari latar belakang keluarga yang berbeza. Azlin bakal mewarisi perniagaan daripada datuknya, Haji Mahmod, Pengerusi Green Global Sdn Bhd manakala bapa Sofea ialah seorang guru agama di surau dan bercucuk tanam untuk menampung keluarganya.


Zafrul (Beto Kushairy) yang tinggal berhampiran dengan mereka berumur 2 tahun lebih tua daripada Azlin dan Sofea banyak membantu mereka dalam pelajaran. Malah, Zafrul yang cemerlang dalam pendidikan menjadi teladan kepada Azlin dan Sofea untuk berjaya.

Setelah tamat pengajian di universiti, Sofea dan Azlin menyertai syarikat Green Global Sdn. Bhd. Di bawah pengurusan dua wanita muda in,i GREEN GLOBAL SDN.BHD meningkat dengan pantas. Azlin memang cekap dalam pentadbiran dan perhubungan dengan pelanggan. Sementara Sofea begitu bijak membawa pelabur luar masuk ke dalam negara dan melabur dalam bidang hartanah.
Hubungan erat Azlin, Sofea dan Zafrul berjalan lancar sehingga Zafrul membuat keputusan untuk mengahwini Azlin. Sofea terluka kerana cintanya kepada Zafrul dipermainkan. 

Untuk mengukuhkan kedudukan Zafrul dalam syarikat, Azlin telah memberikan jawatan yang sepatutnya menjadi milik Sofea kepada Zafrul. Sofea berasa kecewa dengan Azlin kerana menganggap Azlin cuba menyingkirkannya secara halus. 


Pengenalan Sofea dengan Omar (Johan Ariff Asa’ri) yang merupakan pesaing kepada Green Global Sdn Bhd menimbulkan rasa tidak senang hati oleh Zafrul. Akhirnya, Sofea dikhianati dan dipecat atas tuduhan pecah amanah oleh Azlin yang cemburu dengan prihatin Zafrul atas Sofea. 

Selepas Sofea berkahwin dengan Omar, syarikat Lembayung Delta Sdn Bhd milik Omar telah mengalahkan Green Global Sdn Bhd untuk mendapatkan tender tanah. Bagi menjaga kepentingan syarikat pada masa depan, Zafrul berikhtiar untuk ‘menghapuskan’ Sofea dan Omar dari dunia korporat. 

Sofea terluka dengan pengkhianatan 2 sahabat baiknya dan menghilangkan diri di kampung halaman Omar.. Apakah Sofea akan bertemu semula dengan Zafrul dan Azlin? Saksikan kesudahan Pelangi Kasih jam 10.30 malam di slot samarinda!!

sumber : tv3gua.com.my

6 ulasan:

Masya berkata...

ade johan ni yang nak tengok ni.. tapi lewat sangat kene tido awallah... mesti tak dapat nak follow sangat

klik! klik! ceritaku! berkata...

tau x pe.. kita tgk kat tempat lain lak la gamaknya.. bonda la yang akan menonton.. =)

Cho Zila berkata...

kalau dah follow memang tak boleh tahan, kena gak tengok.. tuler kalau dah rasa tak sempat tak payah follow...
ps.. akakpun der dengar kalau bengkak tak leh nak cabut gigi.. akak tanya gak kat dentisttu dia kata bolehjer asalkan makan ubat.... tengok dentisttu otai giler so biarkanjer..

cheqna berkata...

kalu citer2 lebih kul 10malam memang jangan harapla cheqna nak tgk..tidur time =)

Ibu Lala berkata...

Kalau dah mula tengok citer ni kena follow jek. tu yang malas nak ngadap tu..

klik! klik! ceritaku! berkata...

hehehe.. ramai rupenya yang tido awal.. ingat saya je yang tido awal..