Jumaat, Januari 27

PANTAI REMIS macam-macam ada!!

Salam 1 Malaysia..

entry di petang hari untuk hari ini bersamaku di Pantai Remis.. bukan Pantai Remis Perak ok.. ni Pantai Remis, Jeram, Kuala Selangor.. cerita ari isnin lepas.. cume tak sempat update.. cuti 4 hari, 3 hari berjalan sakan.. last day je yang duduk kat rumah.. letih tapi seronok.. sebab dapat berkumpul ramai-ramai dengan saudara mara & kawan-kawan..

Pantai Remis ni biasa je.. tak de la menarik sangat.. pantai ni tak boleh mandi la bagiku.. airnya kelabu.. Pantai Morib boleh la wat mandi.. tapi ada gak kanak-kanak mandi kat sini.. kali ni datang Pantai Remis, air pasang plak.. kami siap berpicnic lagi tau.. siap bawa nasi.. mehun.. air 1 tong.. eskem pun ada.. siapa lagi yang buat, kalau bukan makcik kesayanganku.. jom tengok gamba aksi kami..

bekalan kami..
aksi kami..
kat pantai ni ramai orang main layang-layang.. ada juga yang memancing.. leh la dapat ikan gelama.. ikan sembilang.. bab deruan ombak tu yang aku suka.. beri ketenangan jiwa.. siap rakam wat movie lagi.. tetibe teringat time kat Terengganu.. bile lah agaknya dapat melepak di waktu malam di tepi pantai.. rindu saat itu!

aktiviti di Pantai Remis..
kalau datang sini.. tak beli kopok leko memang tak sah.. siap ada pesanan lagi dari rumah suh belikan kopok leko.. jalan-jalan lagi.. banyak gerai kat pantai ni.. macam-macam makanan dan minuman ada jual.. siap ada jual bantal tau! nanti cite di entry lain.. apa yang aku beli.. kerang.. lala..sipot sedut..kerang bulu.. pelik tak dengar kerang bulu?? kang telek gamba.. ada tak aku snap.. lau ada akan diceritakan di entry lain.. 

kopok leko.. putu bambu kuning.. air kelapa laut..
sesekali melayan deruan ombak.. terasa lapang di dada.. langit tak selalunya cerah.. kami pulang awal.. hujan rahmat membasahi bumi.. Alhamdulillah.. Syukur padaMU Ya Allah.. aku punya masa untuk beriadah bersama keluarga..

5 ulasan:

Jiey^Mien berkata...

Kopok tu nampak super sedap!!

Ummi Alesya Sofea berkata...

bestnyer! hihi,sy dah follow blog kamu,nnt singgah ke blog sy pulak yer.. :)

Arjuna Sakura berkata...

Wah pergi satu keluarga ke? Seronok pula korang picnic... hehehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

tapi ila tak tahan dok pantai..panas..nanti msti nak pitam..

AdaM Hawa : klik!klik!ceritaku! berkata...

jiey^mien : memang sedap kopok tu.. lembut.. hehehe

ummi aleesya : InsyaAllah.. klik kat rakan blog erk!!

arjuna : sonok!! meriah..

ila : la.. ye ke.. cam tu kene pegi tempat lain la erk..