Rabu, Januari 4

dan lagi.. 7 Hari Mencintaiku..

Salam 1 Malaysia..

fuhhh!! mengambil masa hampir 1 minggu.. untuk menghabiskan bacaan.. lame betul.. mau tak lama.. asal baca dua.. tiga.. bab.. mate pun dah layu.. ada sekali terhempap dek novel.. mengantuk punya pasal.. tapi hati nak membaca terus.. dah la penuh emosi membaca novel tu.. letih..letih.. cube kamu bayangkan.. 1050 muka surat.. kalau dulu.. boleh je marathon baca.. sekarang dah tak boleh.. kekangan masa dan keadaan.. ceh!! banyak alasan plak ye..

novel 7 HARI MENCINTAIKU mengisahkan seorang jejaka yang bernama khuzairi.. dan seorang wanita bernama mia adriana.. sedap beno nama watak dalam novel ni.. dan mula la aku membayangkan mesti kacak.. mesti lawo.. =) meh baca sinopsis novel ni..


7 Hari Mencintaiku
penuh emosi saat ku membaca..
SINOPSIS :

Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.
“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati  nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!”
Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.
“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….”
Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?
Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya. Segalanya akan terungkai dalam novel setebal 1050 mukasurat ini.


Tiada ulasan: