Selasa, Disember 27

BBQ time!! happy family..

Salam 1 Malaysia..

3 hari bercuti.. 1 nikmat yang tak terhingga.. destinasi yang di tuju.. sekitar kampung.. tak keluar dari kawasan lagi.. badan pun tak berapa nak sihat.. bahu dan tangan kiri sangat lenguh.. risau juga penyakit lama kembali semula.. silap-silap lau pegi klinik dapat MC.. tengok cam ne minggu ni.. kalau masih sakit.. memang nak kene pegi klinik juga..

ari sabtu gerimis sepanjang hari.. aktiviti luar terpaksa di batalkan.. berseorangan di rumah.. bergolek depan tv.. layan tenet.. kepala pulak sakit dari malam.. sampai ke sabtu.. lastly.. telan gak panadol tengah malam sabtu.. coz ahad ada aktiviti yang sangat best!

AHAD!! dari pagi dah berada di dapur.. siapkan barang-barang nak BBQ malam nanti.. 3 ekor ayam.. 10 ekor ikan cencaru.. 10 ekor ikan kembung.. 4 peket hotdog @ sosej.. pakat-pakat bawa juadah dengan sepupu-sepupu.. 1 family sepupu pergi ke temerloh.. makcik dia orang buat kenduri tahlil.. balik hari.. dalam pukul 7 malam dia orang dah sampai.. menu kami malam tu ayam.. ikan.. sosej.. udang.. dipanggang.. yang lain.. tauhu sumbat.. soto.. buah-buahan.. udang goreng..

majlis bermula lepas maghrib.. sepupu sepapat semua datang.. ada besday girl lagi.. meriah! 1 family makcik kat kg. medan tak dapat datang.. tu yang sedikit ralat.. kalau tak lagi meriah.. abang-abang sepupu pun semua datang.. yang ada anak kecik je tak datang.. coz anak-anak dah tido.. siang tu ada majlis kat umah kakak sepupu sorang lagi.. majlis berkhatan.. wat makan-makan.. jemput-jemput kenalan..

SELAMAT ULANG TAHUN NURUL ATHIRAH.. YANG KE 11.. SEMOGA PANJANG UMUR.. MURAH REZEKI.. DILIMPAHI KASIH SAYANG.. JADI ANAK YANG SOLEHAH.. DI LINDUNGI ALLAH S.W.T. walaupun tahun depan dah darjah 6.. tapi umo dia muda.. coz lahir hujung tahun.. =)

besday girl with family..
tema kami kali ni.. merah hitam.. walaupun malam.. diterangi bulan dan bintang.. syukur tak hujan.. lokasi cam biasa la.. court badminton.. bercahayakan lampu jalan.. memang sesuai.. jemputan luar dari sebelah pakcik aku.. dari batu belah.. ada la 3 biji kete.. nasib la nak parking kawasan umah ni lapang.. bersepah gak kete.. apa yang penting.. kami happy!!

menu-menu kali.. macam² ada!!
HAPPY FAMILY!!
mengharapkan.. mudah-mudahan tahun depan kita boleh adakan lagi majlis sebegini.. untuk mengeratkan lagi silaturahim antara kita..

6 ulasan:

Masya berkata...

mane satu gambar tuan tanah tak kelihatan pun... seronokkan kalau buat bbq dgn family ramai² ni...

klik! klik! ceritaku! berkata...

majlis ni x de tuan tanah.. coz beramai-ramai.. hehehe..

Arjuna Sakura berkata...

hehehehe.. nasib baik takde tuan tanah kedawung. Memang meriah nampaknya

klik! klik! ceritaku! berkata...

kalau ada tuan tanah kedaung kenapa?? hahahaha... kamilah tuan tanah kedaung.. wakakakaka

Arjuna Sakura berkata...

wah tahu ke maksud "tuan tanah Kedawung" tu.. jgn nanti tersalah erti.

klik! klik! ceritaku! berkata...

alamak!! ape maksudnya??