Selasa, Mei 29

from SABAH..

Salam 1 Malaysia..

dari minggu lepas jiran sebelah partition tak de.. cuti.. anak demam.. mula-mula demam ketegur benda.. lepas tu demam campak keladi pulak.. sampai buat status kat FB.. cuti dah abis.. alahai.. kesian jiran sebelah.. tak pe la.. asal dak akid bam-bam sihat seperti biasa.. demam-demam pun semalam ikut ibu datang opis isi borang cuti masih tersengih je dak akid.. masih ceria dak tecik tu.. senyum memanjang.. sempat la geletek-geletek dak akid.. gelak sakan dengan aku.. moga cepat sembuh ya dak akid.. acik sunyi tak de sape nak borak dengan acik kat opis.. ibu cuti panjang..

kalau orang pergi sabah mesti beli ole-ole mutiara.. murah ke mutiara dekat sane erk?? asli ke palsu.. aku pun tak pasti.. bulan lepas angah pergi sabah 1 minggu.. ada buah tangan untuk kami di rumah.. untuk aku.. ayu dan bonda.. angah belikan kerongsang.. untuk abangchik.. angah belikan t-shirt.. dan untuk anak dara dua orang tu.. ayah belikan gelang dengan t-shirt.. terima kasih angah.. angah ni jarang belikan ole-ole kalau dia pergi bercuti.. tapi kali ni agaknya pergi naik belon.. maka dia belikan kami sedikit ole-ole.. boleh kami melaram time hari raya nanti.. ahakss!!

ini bonda punya.. anggur kata bonda..
yang ni pulak untuk ayu..
dan yang ini opkos untuk aku..
ntah sesuai ntah idak dengan warna baju dan tudung kami di pagi hari raya nanti.. baju dah beli tapi belum tempah.. harap makcik tu masih sudi terima tempahan.. kalau tidak.. adoyaiiii.. merayu gak la dengan makcik tu.. tu la.. suh belaja menjahit tak mau.. kalau pandai menjahit kan best.. jimat duit upah menjahit.. dan boleh ambik tempahan sikit-sikit.. ahaksss!! 

ni untuk 2 orang anak dara ayah..
t-shirt untuk kakak & adik.. kuning lagi!!

7 ulasan:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

kawan is ada kasi gelang mutiara witu... (^___^) nice

LYAfrina berkata...

waa..cantik2 la

LiNda berkata...

linda pun xtau bezakan mutiara asli atau palsu. Hehe, tp mutiara memang cntik. Kalo nak tau, linda pun tak gi tempah baju raya lagi.hehe, isau gak xde orang nak amik tempahan

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Mutiara ada 2 jenis, dear...Mutiara air tawar and mutiara air Masin, yang membezakan cuma Gred kualiti.Of kos la, Mutiara air masin ialah mutiara yang paling mahal, alar yg dok dalam Oyster tuh.:). Mutiara yg diorang selalu jual utk brooch tuh, mutiara air tawar,yang diorang bela. kualiti kurang sikit la, but still ok gak la. Nak tahu ori ke tak, try geget or tenyehken ke satu permukaan yg keras, kalau calar tuh, yang tu plastik,tiruan...kalau maintain je, means itu Mutiara asli le.:)
YM Sabahan, so tahu gak la sket2.huhu...

Saya Disini berkata...

cntiknye

rieda_ffya berkata...

semua cun n mabeles....bile nk sampai ke sabah ni.

AdaM Hawa berkata...

@YaYaNsMuM a.k.a YM TQ YM.. sy ni tau pakai je kalau org bg.. hehehe.. mekasih sudi share info mutiara..