Isnin, April 23

2 IN 1.. mencari jalan penyelesaian..

Salam 1 Malaysia..

MORNING everyone!! (betul ke cam ni ejanya??) wah tak menahan.. nak speaking pulak pagi ni.. hari ni mood ok ka? minggu ni agak serabut dengan tugas hakiki dan tugas sampingan.. bile dua kerja harus diselesaikan dalam 1 masa yang singkat.. maka mood pun agak berubah-rubah.. jangan sampai tension tahap gaban dah la.. kang haru pulak jiran tetangga aku nanti.. baik-baik saja ya mood..

2 in 1.. fail meja tak siap lagi.. aku siap dah langgar due date.. fuhhhh!! harap sesangat big bos tak panggil untuk semakan.. tang tugas utama ok.. bile bab anak cucu.. adehhh aku tewas tang tu.. nak ceritakan detail tu.. lemas!! sangat.. sangat.. aku tewas.. 


sekali 5S pulak muncul.. wahhh!!! aku benar-benar rasa seperti nak angkat tangan mengaku kalah.. di tambah dengan due date hujung bulan 5.. adoyaiiiiiiiii.. bertambah serabut kepala.. daerah lain nak buat 5S bertahun.. di opis aku nak siapkan dalam 1 bulan.. perghhh.. gile gaban.. mau kene datang je ari sabtu ni.. hari yang aku tak suka datang kerja.. stay back hari biasa tak pe lagi.. tapi bile hari sabtu suruh datang opis.. huwaarrrrrrrrrr menangis tak berlagu aku.. dari dulu memang tak suka datang opis hari sabtu.. penyakit betul la aku ni..

untuk menjayakan 5S ni.. aku harap la sangat team work yang sepakat.. InsyaAllah boleh cepat selesai.. bab sisih tu.. cam ok.. bab nak susun.. sapu.. seragam dan setiasa amal tu.. akan serabut.. lepas fasa tu.. untuk kekalkan 1 bab juga.. fuhhhh.. banyak keje remeh temeh ini..

dalam nak buat 5S tu.. kebaikkannya banyak.. senang nak cari fail.. barang.. kemas dan teratur.. nak mulakan tu yang agak payah.. walau apa pun terjadi.. InsyaAllah.. aku akan cube sedaya upaya.. APA YANG PENTING.. KERJASAMA!!!

nota blog : hari ni datang awal.. ada kursus kat dewan jubli SUK.. kursus TEKNIK ALBAGHDADI.. 1 hari.. kursus tahun ni tinggal 2 hari je lagi untuk melengkapkan 7 hari.. 

9 ulasan:

LYAfrina berkata...

biasala..selalu ada tugas x dijangka dalam kerja..apa2 pon..moga dpt selesaikan dgn sebaiknya..insyaallah

yana halim berkata...

kami pun tgh kelam kabut nih. hari nih audit dalaman. esok audit tandas. 27hb audit keseluruhan. letih wooo....

tp sempat lagi ngadap blog. hihi..

kurikkundicontengconteng berkata...

usah sebut 5S tu nani...mmg xterbwat kn...hehehe

LiNda berkata...

kat opis linda pun tgah wat 5s..huu, serabut je kepala tengoknye

Acik Erna berkata...

AH..baru bulan 4 dah tinggal 2 hari? bestnya..acik baru 3 hari..

AdaM Hawa berkata...

@yana halim haru betul la kak yana.. serabut sy.. huhuhuhu
blog harus jengah.. hehehe

AdaM Hawa berkata...

@kurikkundicontengconteng dah ada due date.. kene gak rai.. terpaksa.. huwaaaaa

AdaM Hawa berkata...

@LiNda huwaaaaaaaa.. serabut!!

AdaM Hawa berkata...

@Acik Erna target sy sebelum bulan 6 kene setel kursus 7 hari achik.. sbb hujung thn biasanya ada je keje urgent.. huhuhu