Khamis, November 1

SERBA tak kena.. ada perasaan ke??

Salam 1 Malaysia..

November menjelma.. hari ni 16 Zulhijjah 1433H.. makin menghampiri tahun baru Hijrah.. Ya Allah.. cepatnya masa berlalu.. tahun masihi pun tinggal 2 bulan je.. apa yang aku tingkat tahun ini.. merenung sejenak..

setelah 3 hari cik handphone masuk klinik.. pagi ni baru dapat semula.. kodek punya kodek.. ayooo.. semua data dah hilang.. banyak benda penting dah hilang.. nasib badan la.. dah dia meragam.. yang pelik tu.. handphone-handphone aku akan meragam bila aku kata.. "NAK USHAR HANDPHONE BARU LA.." cam ada perasaan kan handphone ni.. yang lepas-lepas pun macam tu.. masuk handphone ni.. ini handphone yang ke 7.. 1st pakai handphone.. jenama ALCATEL.. tahun 2000 rasanya.. nampak bergaya la sangat student ada handphone.. balun duit pinjaman KPM.. cehh!! bikin malu..



2nd handphone.. sony ericson.. yang lipat tu.. kejap je.. dah kejung.. beli secondhand.. biasa la kan.. lepas tu.. sambung diploma.. dapat ptptn.. hahaha.. sekali lagi.. rembat nokia 3310.. wah!! masa tu sangat glamor u.. 3310 tu.. bergaya sakan sem 5.. lama pakai handphone tu.. sampai keje.. puas pakai.. sejak tu.. sampai sekarang.. setia bersama NOKIA.. dan setelah 2 tahun bekerja.. tukar selera.. pakai 6610.. lama juga.. handphone ke 5.. tak ingat siri apa.. tapi yang slide.. nokia juga.. dan yang ke 6.. N73.. masa tu tengah glamor N series.. ala-ala teruja la kununya.. dan yang sedang berkhidmat sekarang.. nokia xpressmusic.. lepas cam nak bertukar arah je.. tukar angin dari nokia ke........ apa ya.. HTC ke.. SAMSUNG ke.. APPLE ea.. haishh!! macam berkepok je duit kamu ya.. berangan tak sudah..


sedang mencari data yang boleh di selamatkan dari memory card.. asalnya masuk klinik memory phone asik full.. ape yang full.. aku pun tak tau.. takat ni.. semua handphone aku pakai melebihi setahun.. kira berbaloi gak la kan.. tak boleh nak ikut trend.. mau kopak dan rabak.. merana la wallet.. ahakss!! nampak gaya aku dah merapu.. lari dari tajuk.. sebelum melalut.. baik off entry.. zasss!!

nota blog : semua pict ihsan dari cik google..

5 ulasan:

LiNda berkata...

hehe..kdg2 linda pon rase mcm tu, cm de perasaan je barang2 kite ni. Penah pkai gak hp lipat sony, tp x tahan lame..

rieda_ffya berkata...

hii...sayang kan 3310 tu..dlu pon kite ade pakai...penuh nostalgia..n lasak...

:: Mrs.Eady :: berkata...

old skool! :)

Cho Zila berkata...

akakpun setia ngan nokia cuma sekarangni terfikir2 kalauler beli baru nak beli apa.. sebab nokia sekarangni tak glamerler...

Arjuna Sakura berkata...

Kegemilangan Nokia semakin menurun, ramai sekarang dah beralih angin ke Samsung... asalkan jangan papa asal bergaya sudah laa.