Isnin, November 12

nun mengHIJAU..

Salam 1 Malaysia..

12 November 2012.. YEAH!! cuti persekolahan bermula.. maka dengan ini.. jalan raya di waktu pagi sangat lengang.. dengan senyuman di pagi.. sambil mendengar radio era.. mood bekerja pun baik-baik saje.. sampai di opis pun.. parking kete tak banyak kereta.. haishhh!! mereka bercuti juga ke?? jeng! jeng! jeng!.. al maklum.. kan minggu ni.. keje 3 hari.. 2 hari cuti.. selang-selang pulak tu.. kalau ikutkan kehendak hati.. mau je aku cuti.. tapi apakan daya.. cuti tinggal 8 hari je lagi.. maka.. ku tahan napsuku untuk bercuti..

entry sepatutnya di publish minggu lepas.. tapi tak berkesempatan transfer gamba dalam pc.. 03 November 2012.. di awal subuh hari.. bergerak menuju ke tanah tinggi cameron highland.. tak tido sane pun.. balik hari je.. saje jalan-jalan cuci mata.. kunun nak bergerak kul 5 pagi.. alih-alih.. dekat kul 6 gak bergerak.. ambik orang di sana.. ambik orang di sini..  baru gerak.. berenti sekejap di area rawang.. untuk solat subuh.. dan terus bergerak hingga ke tapah.. 

lokasi pertama.. ceh!! macam banyak lokasi je.. padahal.. 3 je lokasi yang di tuju.. opkos la.. LADANG TEH.. wah!! syok!! syok!! menghijau.. betul-betul FRESH mata ni.. se awal pagi.. rasanya dalam pukul 10 dah sampai ke ladang teh.. kereta pun tak banyak lagi.. bas ada la 3 buah bas.. kesemua bas tu datangnya dari MUAR.. budak-budak sekolah bersama cikgu.. sonok bukan main mereka.. kami tumpang tengok ragam mereka je la.. 


di sini.. segalanya bermula..


 segar cahaya matahari menyinari pagi kami..

CAMERON VALLEY 

dan seterusnya.. pemandangan yang sangat menyegarkan mata.. Ya Allah.. betapa indahnya ciptaanMU ini.. Syukur.. Alhamdulillah.. masih di kurniakan nikmat melihat ciptaanMU..

dari atas tempat parking kereta..

dari tempat bersantai sambil minum teh..

betapa indahnya.. mengHIJAU..

sangat suka gambar ni..

zoom in sikit daun teh..

dan.. sedikit aksi kami yang tak seberapa..


baru terperasan.. dua keping gamba kami aksi ala-ala cam nak terbang.. MOTIP?? apa pun tak boleh!! asal kami HAPPY di sana..

esok cuti ya kawan-kawan.. HAPPY DEEPAVALI kepada yang beragama Hindu.. kemana ya esok??? (sambil garu-garu dagu yang berlapis-lapis..)

nota blog : bile pulak nak sampai Cameron lagi ni.. ermmmm...


sambung part seterusnya..

7 ulasan:

Arjuna Sakura berkata...

Wah bestnya. Semoga menjadi salah stu kenangan yg terindah hendaknya

Masya berkata...

petik teh x?? mau rasalah teh yg asli itu sedapp x???

rieda_ffya berkata...

hijau memandang sejuk mata merenung ladang teh...pose dua yg terbawah tu sgt comei la....

abah khalisha berkata...

InsyaAllah abah akan ke sini bw adik dan ibu next week..hehehe..seronok tengok!

LiNda berkata...

seronoknye, da lame x gi cameron. dulu mase study di sri iskandar perak, memang rjin gi cameron..rse tenang je duduk kat ladang teh tu :)

NM02 berkata...

last pegi cameron zaman animun thn 2005.. giler lama kan

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ berkata...

hijaunya.. sejuk mata memandang.. tapi jalan mang betui lengang.. cuti sekolah+ramai jugak yang bercuti disebabkan cuti2 berselang tu.. relax je datang opis (^___^)