Jumaat, November 16

kami.. dan.. STRAWBERRY..

Salam 1 Malaysia..

hari kedua di bulan Muharram 1434H.. perasaan masih tak menentu.. risau.. mengenangkan bonda tersayang yang tak berapa sihat.. lepas demam.. terjatuh pula di dapur.. semalam bawa pegi berurut.. malam tadi mengadu sakit 1 badan.. Ya Allah.. KAU berikanlah ibu ku kekuatan dan kesihatan tubuh badan Ya Allah.. KAU permudahkanlah segala urusan kami Ya Allah.. bila bonda tak sihat.. sejujurnya.. aku sangat-sangat susah hati.. tiada lain di hati ini setelah pemergian abah tersayang.. hanya bonda tempat ku menumpang kasih.. love u bonda so much!!!

today.. wah!! omputih la pulak.. nak sambung entry cuti-cuti Malaysia aku.. yang tak seberapa.. part 1 dah aku cite.. ni part 2 pulak ea.. kami di BIG RED STRAWBERRY FARM.. bersantai-santailah kami di atas bukit.. baru terasa sejuknya walaupun waktu tu.. dekat pukul 1 petang ya.. dah la parking sikit punya tinggi di lereng bukit.. nasib bukan aku yang drive kete.. kalau tak.. haishhh!! memang jenuh mendaki la kawan-kawan.. HERO sorang tu la yang pikul tanggungjawab menjaga kami 3 anak dara ya.. TQ ya!! moh la.. layan gamba kami yang ada rasa cam kanak-kanak riang di saat itu..

welcome.. welcome.. 


pokok strawberry yang tak bape nak menggeramkan..

tak banyak buah yang ada pada pokok-pokok strawberry masa lawatan ari tu.. cam tak puas hati gak sebetulnya.. tapi apakan daya.. layan yang mane ada la kan.. nak ke tempat lain.. kaki dah terasa lenguh mendaki di ladang teh.. tu la.. rajin sangat buat senaman.. (sebaliknya ya kawan-kawan).. 

buah pun tak menggeramkan.. kecik-kecik je..

dan ada gak tanaman sayur-sayur kat sini.. antaranya.. namanya je aku kurang tau.. tapi menggeramkan tanaman ini..

cantik kan?? salad ape ntah..

ni ntah apa namanya.. daun cam keras sikit..

yang ni macam yang salad mula-mula tu kot.. warna je yang beza..

yang ni je yang tau.. sebab ada tag ya.. PARSLEY.. 

dan yang terbaik dari ladang.. ni la dia..

eskem malaysia.. strawberry.. 1 batang singgit ya.. nyum! nyum! nyum!

dan... amat rugi kalau tak makan benda ni di sini kot.. ala-ala Dato' Siti Nurhaliza & Dato' K ni.. STRAWBERRY COKLAT..



mabeles!! tak puas makan.. buat kat rumah tak same pulak.. lihatlah jari kami berempat.. pelbagai saiz dan warna.. ahaksss!! 

wah!! entru penuh dengan gambar pulak kali ni.. kenangan 2012.. tahun depan.. dah berkurang klik kami.. tapi harap hubungan persahabatan akan berkekalan ya.. InsyaAllah.. kalau rajin.. akan menyusul entry part 3 cuti-cuti malaysia kami.. zassss!!!

sebelum tu.. gamba kanak-kanak riang kami yang tak sedar diri.. tersenyum sendiri bile tengok gamba ni.. sebagai kenangan kami di sini..

 

5 ulasan:

nunnaly berkata...

waah. best giler pergi melancong. oh ye, skrg kan musim cuti sekolah. hehehe. dapnyew tgk strawberry dan cokelat tu. huhu

btw, jom join Giveaway by me
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/11/1st-mega-giveaway-by-girl-on-slope.html

shahrazali berkata...

wahhhh..best2...

tp x berapa suka la dgn strawberry....tp klu ada org bagi,,makan la jgk sket2..hehe..

Aine Ainun berkata...

mase p cameron dulu, BIG RED ni mmg sy x sampai lagi...sebab x jumpa...
pasni kena cari sampai jumpa nih..._)

sedanya strawberi..............

Acik Erna berkata...

Assalam AH..semoga mak AH cepat baik ye..doakan yang terbaik jangan risau sangat ye

rieda_ffya berkata...

wah sgt seronok...mintak strawberi skit..