Isnin, Julai 23

KONGSI bersama..

Salam 1 Malaysia..


23 Julai 2012 Bersamaan 3 Ramadhan 1433H.. kejap je kan.. InsyaAllah.. dapat tunaikan 3 hari berpuasa.. bile dah seminggu, lagi terasa cepat.. bak kate bonda.. "pejam.. celik.. pejam.. celik.. dah abis Ramadhan.." semoga aku dapat menempuh puasa tahun ini dengan sebaik mungkin.. dan alhamdulillah.. still bertahan dengan tak makan ubat gastrik.. cuma minum acai berry je.. syukur.. harap bertahan untuk 27 hari yang akan datang..

bagi ibu-ibu.. mesti memikir menu untuk berbuka.. tak kisah la beli atau masak.. tapi bagi aku walaupun simple tapi masak sendiri juga yang best.. seronok pula rasanya.. balik keje.. tunaikan yang wajib, lepas tu "ala-ala bersilat di dapur.." memasak ape yang patut untuk berbuka untuk bonda dan adik-adik.. hari pertama, memandangkan hari cuti hujung minggu, menu kami mee kari kerang.. dan semalam nasi goreng dengan ayam.. hari ni terasa nak masak kuetiow udang.. waktu berbuka rasa seronok bile semua ahli keluarga berkumpul.. ingin berkongsi bersama kawan-kawan jadual waktu berbuka bagi semua kawasan.. KLIK DI SINI.. dan juga kadar zakat fitrah 2012/1433H bagi setiap negeri.. Rukun Islam ke 5..


8 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

nice ~

LiNda berkata...

yup2..masak sendri lagi bagus n sedap.hihi..:)

Afasz berkata...

slalu sy masak. dengan kawan2.. jimat n elakkan pembaziran. alhamdulillah.

CtAyue berkata...

wak kak, mee kari kerang..best tu..ayu lom pernah wt mee kari..

rieda_ffya berkata...

sharing is caring..sy pon jarang masak..mak bonda lebih kuasai dapor..

LiNda berkata...

hai adamhawa, linda nk bg kad raya
boleh send alamat kat email linda, langkahlinda@gmail.com

shahrazali berkata...

xpe kak.....dah dapat dah pun makan durian...hehehe....

selamat berpuasa kak....

Aine Ainun berkata...

lama x update....

sihat ka?
selamat hari raya...=)))