Khamis, Julai 12

kali PERTAMA mencuba..

Salam 1 Malaysia..

"sudah hari khamis??" ayat bonda pagi tadi sebelum aku tinggalkan bonda keluar bekerja.. adinda menjawab.. "ye bonda.. dah khamis.. esok jumaat.. sabtu boleh main tido-tido.." ada tak yang terfikir.. ape dia "main tido-tido"?? ayat tak boleh belah adindaku sorang tu.. kalau dia sebut nak main tido-tido tu.. dengan kate lain.. dia nak tido or bangun lambat.. tu la ragam adindaku yang bongsu.. ada je ayat baru yang direka-reka.. haishhh!! adik oh adik.. opsss!! aku tak pernah panggil dia adik.. sebab?? perkataan adik tu hanya untuk aku.. bonda pun tak panggil dia adik.. bonda panggil dia ayu je.. kisahnya.. beza usia aku dan adik lelaki aku 6 tahun.. sebab tu melekat nama adik tu pada aku.. adik lelaki dan adik yang bongsu beza usia mereka hanya 3 tahun.. pernah sekali dulu arwah abah berkata.. "ingat dah tak de anak lagi.. 3 orang je anak abah.. rupanya ada lagi 2 orang.. " tergelak kami.. arwah abah sampai ke akhir hayatnya memang panggil aku adik.. kadang tu malu juga bile kawan-kawan datang, dengar arwah abah panggil adik.. mesti kene gelak punya.. redha je la.. sambil tersenyum simpol.. ahakss!!!

gamba raya terakhir aku & arwah abah..
eh!! dah terkeluar dari tajuk la.. cerita minggu lepas.. untuk kali pertamanya aku makan PAVLOVA.. haishhh!! orang lain dah makan banyak kali.. aku baru nak makan.. tu pun akibat terpengaruh.. wahhh!! tak menahan.. terpengaruh ok.. dengan blog-blog sifu-sifu dan FB yang asik publish pavlova ni.. tekak ni tetibe nak merasa gak.. sebelum puasa.. tekak ni kan.. kalau dah makin hampir nak puasa.. makin macam-macam nak di makan.. ntah kenapa.. pesen kot.. ke mengada-ngada?? 
ni la pavlova yang di beli..

aku mencari la di FB.. yang nampak sedap dan dekat.. dan akhirnya.. aku jumpa dalam FB.. PAVLOVA yang aku inginkan.. dari FAFAU DE CRAFT EVERLYNN.. duduk di seksyen 15 Shah Alam.. dataran otomobil.. masa aku beli ada promosi.. RM40 dekat 1 kilo.. kalau tak de promosi RM45.. bagi aku ok la.. tak manis sangat.. rangup.. rasanya lepas raya nak order lagi la.. sedap!! cam tak puas makan pulak hari tu.. sebab aku share dengan kawan opis aku.. bahagi dua.. bukan apa.. takut tak sedap di tekak kami.. ahakss!! meh layan gamba.. tergoda dek buah-buahan..

tergoda tak?? :p

9 ulasan:

Saya Disini berkata...

sedpnye..tp sy xpernah mkn lgi pavlova

CtAyue berkata...

ooo sedapnye nampak..tak try lagi nih.. dh byk kali jgk tgk org post pavlova..haih..teruja jugak nk rasanye..

LiNda berkata...

tak tau la nape linda tak teruja dgn pavlova..huuu..sedap ke..

Afasz berkata...

sedap ke pavlova??? teringin. cam sedap jeeeeeeeeeeeeeeeeee

:: Mrs.Eady :: berkata...

sedap nyer kek!

cheqna berkata...

sedap erk??x pernah try lagi

L berkata...

same la adik sy.. tetap pggil adik walupun dia bukan bongsu.. beza jarak lama. buat dia manje! haha

Cho Zila berkata...

adik.. ooo adik yerk...
gambartu paling berharga untuk generasi mendatang...
hari rayani mesti amek gambar sekeluarga lagi...

Masya berkata...

sedappkan tq.. bg rasa.... meriah btl buahnya...