Isnin, April 1

5th .F.I.E.S.T.A. 2013

Salam 1 Malaysia..

Isnin datang lagi.. Syukur.. Alhamdulillah.. hajat membawa anak-anak dara ke Hot Balloon Putrajaya tercapai juga.. seawal pagi keluar rumah.. menyiapkan anak-anak dara ummi di pagi hari.. dah bersiap.. si kecik melepaskan hajat besar la pulak.. gerak seawal 7.30 pagi.. terus menuju ke Putrajaya.. ada yang lena dalam kereta.. ada yang mengelamun.. bile tiba di depan Hospital Putrajaya.. masing-masing riuh bila nampak belon panas monyet.. sim kad.. dan 1 lagi aku tak tau namanya apa.. binatang ape ntah warna hijau.. adik paling teruja.. mulut tak berenti bercakap.. "adik nak naik ya ummi.." semangat dia.. memang tak dapat naik la dik.. ramai betul orang beratur nak naik.. kita tengok je la ye adik.. aksi kami di 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

padang sini ada 3 biji belon panas.. sempat snap bape pict untuk kenang-kenangan..

zoom in dekat sikit.. cantik.. warna warni..

beralih ke padang sebelah.. adik dan kakak sangat teruja bila nampak belon panas gamba kucing.. 

wajah-wajah kesayangan hamba.. ceria sungguh mereka.. walaupun panas terik.. tak meragam kakak dan adik.. bersemangat berjalan.. teruja tengok belon panas.. walaupun tak dapat naik.. sekali naik RM20.. tapi beratur punyalah panjang.. oh!! ummi tak sanggup la dik oii.. kita jalan-jalan cuci mata je..

salah 1 belon panas dalam sesi mengisi angin.. nak bagi tegak.. lama kami tunggu.. 
tak kembong-kembong pun.. akhirnya.. bergerak ke lokasi lain..

spontan! sekali ada pulak gamba dinasour ni.. mula-mula tak de orang.. 
sekali anak-anak dara ni berposing.. ramai pulak orang datang.. 
adik sangat excited bercerita pada ayah bila balik ke rumah..

kunun-kunun naik belon panas la ni.. ahakss!! tipah tertipu.. layannn!!! 

banyak lokasi kami berjalan di Putrajaya.. next entry kalau berkesempatan.. nanti sambung cerita di adik yang makin cerdik.. cakap pun dah tak pelat.. Syukur.. Alhamdulillah.. kami happy di 5th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013!!




6 ulasan:

Zuraidah Butang berkata...

dulu sy pernah tgk 2 tahun lepas...giler byk org kan..hehe..tapi belon nye cantik2...i folo u ye

LiNda berkata...

bestnye...teringin nk pergi, tp xpernah berkesempatan :(

Cho Zila berkata...

memang menarik dan tertarik.. ingat tahunni nak gi tapi masa gi putrajayatu kepala toing.. toing terus tak larat...

Nana Nera berkata...

aku penah pegi yg 1st je...smpi skrg x penah pegi lg dh..hehehheeee....

Saya Disini berkata...

xpernh p..best la tngk

Riedaffya ibrahim berkata...

best nye dapat join belon panas kan..