Isnin, Disember 17

apa yang ADA??

Salam 1 Malaysia..

17 Disember 2012 Bersamaan 3 Safar 1434H..

perjalanan yang pagi menuju ke opis sangat berjalan lancar.. tapi spoil la mood pagi ni.. bile isi minyak kat Shell NKVE.. geram kat bangla tu.. tak bagi tau pam yang aku yang dah parking tu tak leh guna.. tak pasal-pasal kene undur kete.. nasib la tak de kete kat belakang tadi.. fuhhh!!!

entry patut update last week.. tapi update this week.. sebab.. biasa la.. bab transfer gamba aku sangat slow.. melainkan yang ada dalam handphone.. tu boleh la cepat.. lokasi pertama cuti-cuti malaysia 9 Disember 2012.. MUZIUM TENTERA DARAT, PORT DICKSON.. bile nak ke situ.. bangchik tanya.. apa yang ada?? dengan selambe aku menjawab.. kete kebal..

perjalanan kami bermula jam 9.30pagi.. Syukur.. Alhamdulillah.. semuanya ok.. sampai di muzium lebih kurang jam 11.15pagi.. cari parking pun agak mudah.. tapi bonda awal-awal lagi aku dah turunkan kat tempat yang paling dekat dengan tangga naik ke muzium.. tak nak bonda letih berjalan.. nanti kami semua risaukan bonda.. layan je la aksi-aksi kami di muzium..

[sila abaikan helmet di atas tu.. sape punya helmet daaaa..]

[bersemangat mendaki bondaku.. walaupun nanti parking kat tepi monumen je..]

[tarik napas dulu.. lepas mendaki.. kat sini la bonda parking & mak teh.. kami berjalan menjelajah muzium..]

[excited naik kete ni kakak & baby.. time aku nak posing.. ramai pulak orang datang nak bergamba..]

[dalam keterpaksaan pegi holiday.. dia yang bergamba sakan.. bangchik!! kemain lagi kunun nak tarik kete kebal.. berlakun je lebih!]

[yang belakang tu paling ceria pegi muzium ni.. semua tempat dia nak jelajah..]

[aksi santai dari kami bersama kete kebal..]

[kami lagi..]

[bangchik di apit 2 anak dara..]

[KAMI.. anak dara lagi.. ahakss!!]

[bodyguard holiday.. TQ apek & bangchik..]

[aksi tak boleh blah dari bangchik & baby.. berlakon je lebih!]

[dalam terowong plak.. berpeluh abis muka masing-masing..]


[bonda & mak teh setia menanti di sini.. kami menjelajah abis kawasan muzium..]

hampir 2 jam lebih kami di Muzium ni.. dalam 1.30 petang kami bergerak meninggalkan muzium menuju ke resort.. check in jam 2.00 petang.. Alhamdulillah.. dugaan yang timbul sebelum pergi bercuti dalam di selesaikan.. TQ apek.. menjadi pemandu kereta kedua.. kalau tak.. kompom anak-anak dara mak teh menangis kene tinggal..

[menuruni bukit.. menuju kereta..]

1st time jejak kaki di sini.. banyak kereta kebal, moto klasik, kapal terbang sewaktu zaman peperangan ada di sini.. banyak gambar kami di sini.. sampai tak perasan memory camera full.. entry yang penuh dengan gamba.. sape tak nak tengok.. sila tekan X di atas sebelah kanan ya.. next episod kami di resort.. see ya!

nota blog : bertahanlah selagi terdaya.. jika tak mampu.. lepaskanlah dengan rasa hormatnya.. usah disakiti hati insan kerdil ini..





7 ulasan:

cheqna berkata...

beshnya berjalan2
kikiki helmet tu jugak jadi tatapan =)

Masya berkata...

seronok pergi kat sini.. kami siap amik gambar kat keretapi hahahaha.... tp pentalah kepanasan... amir meragam masa sampai sini nak dukung jer..

Riedaffya ibrahim berkata...

semua excited nampak dlm pic tu ye...mesti seronok berjalan tempat klasik nih...

Rumah Kuning berkata...

selalu jugak pergi pd tp tak penah pergi muzium tu.

-tikah- berkata...

environment kat situ cantik.. :)

-tikah- berkata...

environment kat situ cantik.. :)

Saya Disini berkata...

bestnye jalan2