Isnin, Jun 11

SETAHUN telah berlalu..

Salam 1 Malaysia..

pejam celik.. pejam celik.. harus pejam celik ya.. kalau pejam je tak celik-celik.. ayoooo.. tu bahaya.. bahaya ke?? opsss!! hari ni hari yang sangat MALAS untuk aku.. rasa cam nak balik rumah je.. bangun pagi tadi pun agak malas.. letih ke ape ni?? cam tak de tenaga pun iye.. ke mood dah ke arah percutian yang ditaja.. 3 hari 2 malam?? nasib le tak de keje urgent.. kamu selamba je wat keje dengan secara bermalas-malasan ya..

bulan JUN.. maka dengan itu.. genaplah SETAHUN istana takeshi disewakan.. wahh!! tak hagak.. ISTANA TAKESHI tu.. macam beso amat rumah kamu ya.. padahal.. rumah orang lain lagi beso dari kamu punya tau!! tapi ianya berharga dan bermakna padaku.. kan?? kan?? dengan tu.. makan genap juga la usia perkahwinan penyewa rumahku setahun.. ahakss!! sebab dia masuk rumah tu.. bulan jun seminggu selepas mereka melangsungkan perkahwinan.. senang depa kira.. ahakss!! tuan rumah pun tolong kirakan.. 

snap pict time ambik kunci rumah dulu.. berzaman..
dulu nak sewakan rumah tu rasa cam sedey je.. itulah rete yang ado.. tu pun masih milik bank.. tapi setelah mendengar hujah-hujah bonda tersayang.. aku buat keputusan.. sewakan.. harap sesangat.. penyewa tu jaga baik-baik rumah aku tu.. kalau tak.. siap!! ahakss!! ada habuan untuk anda.. kalau ada rezeki.. nak beli rumah teres.. tapi buat masa ni.. masih belum berkemampuan.. maka terimalah rezeki yang Allah beri ni.. Alhamdulillah.. Syukur.. target buat masa ni masih ikut plan asal.. hope next target tercapai dengan waktunya.. chayok!!

fuhhh!! istana takeshi.. ahakss!!

8 ulasan:

CtAyue berkata...

insyaallah kak, nt ade rezeki beli rumah teres pulak. akak bagi sewa ok lah jugak kan.kalau bg sewa kt org kawen lg terjaga sikit kan.bestnye akak dah beli umah. ayu kena beli umah lain kot sbb umah hubby beli dia dh bagi mak dia duk.. :)

Masya berkata...

tak meras pun nak pg sane.. dah disewakan kat org yer.. xpe.. insyaallahh murah rezeki....

-tikah- berkata...

heee...nnt ade rezeki bukan takat teres banglo pun setel akak... :)

-tikah- berkata...

heee...nnt ade rezeki bukan takat teres banglo pun setel akak... :)

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Insyaallah, ader rezeki nanti, beli yang lagi better yer...chaiyok!:)

Afasz berkata...

untung gak sewa kan sbnrnye....satu pelaburan bile kite ada aser besar cmni

shahrazali berkata...

chaiyokkkkk...akan dtg beli rumah lg,,sewa kn....beli kt area sek 7 la untung sket...akan dtg sewa msti lg mahal...

LiNda berkata...

beli umah sgtla untung, pastu sewakan. Memang aset yg baik. Sebab harge umah cepat naik. bagusla muda2 kumpul harta..:)