Khamis, Jun 7

i'm 2 YEARS old!!

Salam 1 Malaysia..

last day puasa ganti hari ini.. moga dipermudahkan segala urusan dan perjalanan.. menarik nafas lega sedikit bile keje dah makin berkurangan.. boleh la beri perhatian ke keje-keje yang merepek ni.. nak kasi setel sebelum pergi bercuti yang di taja.. ahaksss!! ayat nak menyedapkan hati.. lama tu nak tinggalkan bonda.. 3 hari 2 malam.. 

Alhamdulillah Muhammad Iqbal Daniel berusia 2 tahun.. abangchik yang banyak ragam dan banyak akal.. pantang jumpa bedak.. pasti nak tabur atas lantai.. adoyaiii.. asal balik kampung je.. cepat-cepat simpan bedak.. kalau tak.. memang licin la lantai.. 

yang belakang tu besday boy..
yang depan ni iqram!! comel sangat dak iqram ni.. geram mak yang!!
ahad lepas celebrate birthday iqbal yang ke 2.. macam-macam makanan nenek ngan mama buat.. menu utama nasi impit.. rendang ayam tua.. sayur lodeh.. menu sampingan.. opkos karipap.. puding jagung.. kuih wadey.. ayam goreng kfc.. (penat mak yang goreng tau iqbal).. tembikai.. air pulak.. cendol dan sirap.. sangat sedap!! lagi-lagi cendol.. perghhh!! meletop.. papa iqbal bikin sendiri.. mesin ais sendiri.. sibuk betul papa time tu kan.. zoom in aksi IQBAL di majlis ulang tahun kelahirannya..

kek pun upin & ipin..
Selamat Ulang Tahun Iqbal & Nenek..
bersungguh meniup.. risau air liur kat kek.. ahakss!!
cepat je nak cabut lilin abgchik ni.. rosak dah kek tu..
bergamba dengan mama.. adik iqram dah tido..
papa pulak sibuk mesin ais untuk cendol..
dan 1 gamba yang aku suka.. opkos budak kecik IQRAM.. suka betul mata dia.. bulat!!

comel kan?? kan?? buah hati baru mak yang!!
sentiasa tersenyum..


nota blog : Alhamdulillah.. Syukur.. BFF dah selamat bersalin pagi tadi.. baby girl.. TAHNIAH GEE & RAMAZAN..

6 ulasan:

cweet pinky berkata...

comel3 >_<

LiNda berkata...

comelnye si iqram tu, mate memang bulat. Amboi, bukan main byak lg makanan ye nenek n mama dia watkan..:)

Azian Elias berkata...

besarnya cake...happy birthdayyy..

CtAyue berkata...

comel.. kek tu besarnye.. happy birthday IQbal.

Acik Erna berkata...

Happy Birthday Muhammad Iqbal Daniel.

shahrazali berkata...

selamat hari lahir iqbal.......comel iqbal ni....

kek dia pun comel......sayangnyer nk potong klu dapat kek cmtu...hehehe..