Khamis, Jun 27

indahnya CIPTAANMU..

Salam 1 Malaysia..

Syukur.. Alhamdulillah.. hri ni baru nampak matahari menyinar.. cantik sangat.. terasa rindu dengan cahaya matahari.. Subhanallah.. cantiknya ciptaanMU Ya Allah..

aktiviti hujung minggu ku.. agak dinantikan kemunculannya.. tapi agak kuatir dengan cuaca yang berJEREBU.. tapi bila mengenangkan telah berjanji dengan baby.. tunaikan juga la.. atas keizinan ayah baby.. mak baby tak de.. rombongan cik kiah ke Kelantan & Terengganu.. memandangkan baby kene tinggal.. so.. hiburkan hati dia sikit setelah bermacam-macam status kuar kat FB dia.. sunyi kot.. mak tak de.. kalau tak, hari-hari bercakaran dengan mak.. bukan la bercakaran bergaduh.. biasa la budak-budak sekarang.. mak kate sepatah.. anak mula la buat perangai.. merajuk la.. menangis la.. ada je ragamnya.. lagi-lagi part angkat kain jemuran.. memang tidak pada baby..

kemana lokasi kami?? zoom innnnnnnnnnnnnn


kami disini.. setahun sekali.. tapi cuaca agak berjerebu.. kami pergi awal pagi.. untuk mudah parking.. tak yah jauh berjalan sangat.. 


bertemakan ORKID tahun ni.. sampai-sampai je.. dah teruja tengok bunga pelbagai warna.. hah! membuntang mata tu.. warna warni.. dari bunga pernah tengok.. sampai tengok bunga yang tak pernah tengok..


apa nama benda ni ea?? tapi yang pasti.. kalau malam sure lagi cantik.. ada lampu di dalamnya.. wah!! ceria betul la.. tapi siang hari mane nampak kan.. tapi aku suka.. benda alah ni.. cam nak buat kat rumah.. sesuai ke?? ahakss!!


taraaaa... cantik tak?? cantik tak?? aku suka betul la bunga orkid ni.. tapi tak reti jaga.. besar-besar pulak tu bunganya.. sangat terpegun dan terkesima.. bunga yang aku upload ni kebanyakkannya aku snap kat TAMAN DIRAJA.. cantik betul taman tu.. walaupun bunga-bunga tu baru letak bape hari.. siap si baby tanya.. "bunga plastik ea.." cam tak caya tu bunga hidup..


kasi can si baby layan perasaan posing manja.. pusing-pusing kat situ sejam.. dah mula penat katanya.. ni la ragam dia.. tak boleh jalan lama-lama.. mula buat perangai.. sakit kaki la.. haus la.. lapar la.. ada je.. tu signal-signal awal dia untuk balik.. penat la tu..


ramai juga budak-budak tadika.. rombongan sekolah rasanya.. ada ustazah yang guide.. snap curi budak-budak ni.. comel-comel.. sekolah PASTI kot.. semua berkopiah.. sopan je.. board yang ni sesuai untuk budak-budak ya.. orang dewasa dah tak sesuai.. lubang muka tu rendah je.. tapi teringin gak nak buat.. "anda tak layak" kata adik aku.. HAMPEH!

layan gamba jap ea..


balik rumah tengok balik kamera.. ya.. MINAH sorang ni punya gamba punya la banyak.. suka beno dia dengan bunga-bunga.. terkesima!


gadis sopan di abad ini.. ayu-ayu gitu semua gamba dia kat sini.. suka!


CAK!! tuan tanah perasan comel.. ahakss!! jangan muntah hijau!! tolong!! jangan muntah hijau!! 


nak juga layan gamba kat benda ni.. tengok si baby.. mendongak tengok atas.. kalau kamera DSLR kompom cun kan?? ni hanya kamera biasa.. zoom pun tak banyak.. boleh la dari tak de kan?? kan??


tu dia.. lambang negeri Selangor.. cantik juga taman MPK ni.. Majlis Perbandaran Klang.. kebanyakkannya hasil daripada barangan terbuang.. cantik!! kerusi daripada tayar.. tong minyak.. yang pasti.. CANTIK!


GIYOMI?? tak menahan aksi ni.. layankan je la mereka ini.. buat aksi tanpa segan silu dengan orang lain.. giyomi la sangat kan..

last pict bunga yang seperti plastik.. walaupun realitinya.. BUNGA HIDUP.. yang warna kuning tu bunga apa ya?? selalu nampak yang plastik.. tapi yang ni.. betul punya ya.. hidup..


panjang umur.. ada rezeki.. kalau tahun depan ada lagi.. boleh la pergi lagi.. bukan selalu kan.. lagipun FREE.. tengok keindahan flora.. mulut tak lekang dari perkataan.. "WAHHHHH CANTIKNYA.." itulah anugerah dariNYA.. ciptaanNYA.. SUBHANALLAH..

InsyaAllah.. jumpa lagi FLORIA 2014..


4 ulasan:

Aine Ainun berkata...

ala jauh...
kalo dekat saya da p=)

1st time kot tgk gambar tuan tanah,
comey...=)

cahaya iman berkata...

wah, cantiknya..hari tu papa ajak pegi, tpi mama kerja plak..kalau tk mesti dpt jumpa lagi..kan..kan

LiNda berkata...

bestnye dapat gi...cantik betul kalo dpt tgkp gmbar kat situ...

Masya berkata...

malam lg meriah rupanya siap ada kereta berarak kat tasik huhuhuhu ... harap lain kali ada peluang nak pg malam pulak...