Jumaat, Ogos 16

AKSI tak dapat beraya.. 1 Syawal..

Salam 1 Malaysia..

minggu lepas.. hari Jumaat yang indah.. 2 Syawal.. hari ni.. ternyata.. 9 Syawal.. cepatnya kan?? badan ku letih mengemas rumah awat terasa tak hilang-hilang lagi.. ni memang betul-betul kene berurut atau pegi sauna ni.. tak pun.. hah! ambik cuti 2 hari di hujung minggu.. campur sabtu ahad.. jadi 4 hari.. nyaman kot ea!!

seperti tahun-tahun yang lepas.. 1 Syawal kami adik beradik pasti tidak akan kemana.. sebab?? dalam adik beradik bonda.. bonda sekarang jadi yang paling tua.. abang ngan kakak bonda telah pergi nyahut panggilan Illahi.. bonda anak no.4.. 3 atas bonda telah kembali ke Rahmatullah.. jadi.. teratak bonda menjadi tumpuan.. anak buah.. saudara mara.. sepupu sepapat.. dah menjadi kebiasaan.. rumah kami akan menjadi tumpuan saudara mara.. parking kereta memang tak akan kosong.. siap ada yang parking tepi jalan lagi.. aku dan adik beradik yang lain memang akan duduk kat rumah je 1 Syawal.. 2 Syawal lepas zohor baru beraya.. jadi.. bila tak beraya.. makanan.. kuih muih dah tersedia di atas meja.. KAMI.. beraksi.. mengisi masa yang ada.. setahun hanya sekali.. 

JANGAN terkejut dengan aksi ini..


sampai hati Pak Ngah nak gigit kepala Mia.. cian Mia.. Mak Su ngan Achik syok sendiri ke??


MIA tetap jadi model tak berbayar.. dari 1 tangan ke 1 tangan silih berganti.. 
GIYOMI la kunun.. 
Achik pun layan..


KAMI ala-ala freestyle.. time ni memang santai abis..


gelak tak ingat Mak Su.. bila Mak Yang buat aksi bersama bunga.. spontan!


kami BUDDYZ takkan terpisah.. 
bergaduh macam mane.. 
bermasam muka macam mane.. 
akhirnya kami tetap akan cari satu sama lain.. 
moga berkekalan sampai bila-bila..

extra makanan di hari raya tahun ni.. tu dia.. bila saudara mara sampai.. pasti akan menyinggah..

Rambutan Gading.. sekarang tinggal yang kat atas-atas je.. 
yang kat bawah semua dah habis.. sedekah..

potret last di entry ini.. KAMI yang BUJANG..


panjang umur.. kita bersua lagi di 1 Syawal Hari Raya Aidilfitri 1435H.. InsyaAllah..





3 ulasan:

Riedaffya ibrahim berkata...

hihi...semua lucu2 aksi beraya tu...semoga ceria AH...selamat hari raya

cahaya iman berkata...

Selamat Hari Raya Ummi...mama tk dan nk bergambar sakan.. bukan tahun ni jer..tahun2 yg sebelum ni pun sama. cuma tahun lepas jer rasa macam ade jugaklah gmbar..tu pun sbb zaidi ajak pi posing kt masjid selat..hihi..org pi beraya, kite pi melawat masjid plak..:P

Cho Zila berkata...

bestjer gambar raya dia.. ceria bebeno...